Emner til debat

Er det okay at få en abort?

er det okay at få en abort?

er det okay at få en abort?

Er det okay at få en abort? Der er mange meninger om dette, og derfor vil jeg gerne tage emnet op. Jeg synes personligt, det kommer meget an på situationen, om det er okay at få en abort. Og samtidig er det jo op til hver enkelt person, hvordan de har det.

Hvis man ved, at man det ikke er gode forhold, man bringer et barn ind i, kan jeg godt forstå, at man vælger at få en abort. Det kan f. eks. være, hvis faren til barnet er en voldelig ekskæreste, eller hvis man står i en virkelig dårlig økonomisk situation, og på ingen måde har råd til at forsørge et barn.

Det kan også være, at barnet ikke var planlagt, f.eks. hvis man er blevet gravid på trods af beskyttelse, og man gerne vil have børn i fremtiden, men ikke har mulighed for at give barnet nogle gode faste rammer lige nu og her.

Så er der det med, om man er klar til at få børn. Selvfølgelig er der forskel på, om man er 15 eller 20 når man bliver gravid. Men igen, så bliver man aldrig helt klar til at få et barn, lige meget hvor meget man forbereder sig, så jeg synes det igen kommer an på hvilke forhold man kan tilbyde barnet, uanset hvor gammel man er.

Så er der dem, der vælger at få en abort, bare fordi de ikke vil have et barn. De har økonomien til det, de har gode faste rammer, men de gider ikke have et barn. Der er jeg ikke helt enig i, at dét er okay at få en abort. Selvfølgelig bestemmer man selv, men prøv at tænke på hvor mange mennesker, der kæmper for at få børn, uden at det måske nogensinde lykkedes for dem. Og så er der folk der får fjernet et barn, bare fordi.

Jeg ville personlig aldrig kunne få en abort. Jeg ved så også, at hvis jeg stod i en situation, hvor jeg var gravid, uden at det var planlagt, og vi ikke havde økonomien til det, ville der være hjælp at hente fra familien. Men det er nu ikke så meget det, der gør at jeg ikke vil have en abort.

Jeg ville ikke kunne holde til det psykisk. Jeg ser på dét at få en abort, som at slå et barn ihjel. Jeg ved godt, at der er lavet videnskabelig undersøgelser der viser, at barnet ikke er “levende” før man er et bestemt antal uger henne, men jeg føler stadig det ville være at slå barnet ihjel, og det ville jeg ikke kunne leve med.

Jeg ved at der er delte meninger om emnet, men dette er bare min personlige holdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *